Hlavní navigace

První obrázky Sapphire AMD 790FX

9. 11. 2007

Sdílet

Zdroj: Redakce

Základní desky Sapphire zatím nebyly to pravé ořechové, to ale Sapphire vůbec neodrazuje od jejich další produkce. Dnes se díky tomu můžeme podívat na první obrázky nové highendové základní desky připravené na procesory Phenom.

Sapphire AMD 790FX

Pure CrossFireX 790FX bude podporovat procesory do patice AM2 i AM2+, chybět nebude ani tolik očekává technologie CrossFire pro tři grafické karty. Deska nabízí osazení operačními pamětmi DDR2-1066, najdete na ní i šest SATA 3,0Gb/s portů a hlavně tři PCI-Express 2.0 ×16 sloty.

Sapphire se vyvaroval použití okoukaného zlatého vzhledu chlazení desky a to, čím chladí čipovou sadu a mosfetu je zřejmě poniklovaná měď. Deska je už nyní připravená jít do prodeje, tam se ale dostane až po vypršení embarga, tedy po 20. dni tohoto měsíce. Asi už bez nápisu „LanParty“, který ukazuje, že se v podstatě jedná o přebarvený model DFI LanParty UT 790FX-M2R, podívejte se sami.

Sapphire AMD 790FX

Tohle je základní deska Sapphire AMD 790FX

 

Posuďte sami, že DFI LanParty UT 790FX-M2R je naprosto totožná, je otázkou, kdo pro koho co vlastně vyrábí, já tipuji jednu linku někde v čínské továrně PC Partner

 


Autor článku