Hlavní navigace

Qi Lu přeorganizoval týmy kolem produktů Office, aby to mělo nějakou logiku

3. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Office patří k nejvýdělečnějším byznysům Microsoftu. Office 365, kde si předplácíte kancelářské aplikace pro různá zařízení, pak byl označen za nejrychleji rostoucí produkt v historii společnosti. Až do minulého měsíce pracovaly týmy beze změny. Qi Lu, jenž vede skupinu aplikací a služeb, takže pod něj Office spadá, se pustil do reorganizace.

Lidi kolem klientské a serverové části Office rozdělil do několika multiplatformně zaměřených skupin. Jeff Teper, bývalý šéf serverové části Office, nyní pracuje na firemní strategii. Tepera částečně hradil Rajesh Jha. Je zodpovědný mj. za Office 365. Teď má údajně na starosti i Exchange, Outlook a Outlook.com.

 

Uvedená trojice produktů právě platí za jeden z nově zformovaných oddílů v divizi. Další takový oddíl sestává z OneDrive a SharePointu Online a vede jej korporátní viceprezident Chris Jones, zatímco Singh Pall, další korporátní viceprezident, má na starosti Skype a Lync.

Účelem reorganizace bylo smazat rozdíly mezi spotřebitelskými a firemními produkty a sloučit vývoj služeb s aplikacemi. Všechno by tak mělo být propojené a na produktech by se to mělo projevit pozitivně. Trochu stranou stojí OneNote, na který se Microsoft stále hodlá soustředit a vyrobit z něj velkou značku.

Zdroj: ZDNet