Hlavní navigace

Redmondští si zaregistrovali ochranné známky jako Microsoft Mod či Windows Mod

30. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Registrace ochranných známek napovídá, co za produkty společnosti chystají. Microsoft si ale 9. prosince na americkém patentovém úřadě zaregistroval podivné obchodní značky, které obsahují slůvko Mod. Takže teď Redmondští mají na kontě známky jako Microsoft Mod, Windows Mod, Office Mod nebo Microsoft Office Mod.

Budou použity v souvislosti s počítačovým operačním systémem, počítačovým softwarem, počítačovým hardwarem, počítačovým příslušenstvím, mobilními počítačovými zařízenímimobilními komunikačními zařízeními. O co jde? Vařit z vody můžeme, víc nic. Možná se bavíme o novém jménu pro bývalé Metro. Pro mladé rozhraní žádné jiné oficiální jméno nevzniklo. V dokumentech pro vývojáře se o dlaždicích mluví jako o moderním prostředí, ale my jim stále říkáme Metro.

 

Dokonce se stále můžeme setkat s pojmem immersive. Jeden Microsoft ale potřebuje jedno jasné označení. Aplikacím se někdy říká, že jsou z Windows Store, jindy že vychází pro Windows 8. Office Mod by pak mohly být dotykové aplikace z připravovaného kancelářského balíku pro Windows 8. Nechme se překvapit. Třeba společnost známky nevyužije. I to se totiž stává.

via Neowin