Hlavní navigace

Režim nízké spotřeby Connected Standby již podporují 64bitová Windows

21. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Funkce Connected Standby z Windows 8 nepatří mezi nejprovažovanější novinky, ale právě ona umožnila operačnímu systému fungovat na tabletech tak, jak to očekáváme. Když zhasnete obrazovku, nechcete, aby počítač stále naplno běžel, podobně jako notebook nebo desktop. To by konzumoval mnoho energie a výdrž by rapidně klesala.

Současně ale nemůžete zařízení pokaždé natvrdo vypnout. Ani úsporný režim situaci neřeší, neboť tablet musí být pohotově připravený k práci, kterou jste nechali rozdělanou, okamžitě po zmáčknutí tlačítka po zapnutí. Také je aktivní a připravený upozorňovat vás na události.

Režim Connected Standby byl původně dostupný pouze na procesorech ARM, na řadu zanedlouho přišly „atomové“ tablety založené na platformě Clover Trail od Intelu. I když později dorazily 64bitové procesory Bay Trail, výrobci byli nuceni používat 32bitová Windows. Dobrá zpráva zní, že Connected Standby nyní konečně podporují též 64bitová Windows.

CS24

Zřejmě jako úplně jako první ho využívá včera představený Surface Pro 3. Intel redakci AnandTechu potvrdil, že firmware a ovladače jsou již připravené. Dalším zástupcem bude vedle tabletu Surface třeba HP ElitePad 1000 G2. Ve druhém táboře AMD situace vypadá hůře, neboť jeho procesory pojmu Connected Standby nerozumí. A zatím ani nebudou, jak AMD potvrdilo.

Zdroj: AnandTech