Hlavní navigace

Roccat Kone[+]: vylepšená verze kontroverzního předchůdce?

27. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Roccat není na poli luxusních počítačových myší pro hráče žádným neznámým pojmem, znalým se jistě vybaví peripetie, které mnozí zažili se starší verzí Roccat Kone. Výrobce se ale nevzdává a snaží se oslovit hráče vylepšenou variantou svého staršího počinu: o tom, co se změnilo, si povíme dále.

Kvalitní senzor je zárukou hráčské spokojenosti, Roccat vsadil na vlastní Pro-Aim Laser Sensor R2 s rychlostí snímání až 6000 dpi. Ten má v sobě zabudovanou TDCU jednotku, jež vám umožní si myšku zkalibrovat přesně na vaši podložku, kterou používáte. Stejně jako předchůdci nechybí ano novince on-the-fly změna dpi a podsvícení, Roccat však zabudoval i další věci, které by vás mohl zajímat.

Nejzajímavější je bezesporu sound feedback systém, jenž vás hlasově upozorní na změnu dpi, citlivosti či hlasitosti. Pokud si rádi nastavujete vlastní hodnotu dpi a chcete tak činit rychle, k dispozici je vám EasyAim tlačítko. Kone[+] má dále čtyři vícebarevné LEDky, jež mohou jednotlivě problikávat či rovnou všechny pulzovat. Další inovace je ve formě závaží, myš ve svých útrobách nese čtveřici 5g kousků.

CS24

Myška samozřejmě podporuje tvorbu maker a software je vůbec velice schopný, pojďme se ale podívat na čísla. Hodnotu dpi můžete upravovat v krocích po stech, pětici herních profilů uložíte do zabudované 576kB paměti. Odezva je tradičně 1ms, rozlišení snímače je 10,5 Mpx, zařízení si poradí se zrychlením 30 G a všemu vévodí 72MHz TurboCore procesor. Doporučená cena pro koncové uživatele je €80, což je přibližně 2000 Kč. Parametrově vypadá výborně, snad se nebude opakovat výrazná poruchovost předchůdce, díky které se myška spíše nedoporučovala: množství reklamací bylo opravdu „nadstandardní“. Na trhu by se měla objevit co nevidět, výrobce ji již oficiálně uvolnil (vizte i starší zprávu Pavla Bočka).

Zdroj: TechSpot

Autor článku