Hlavní navigace

RWE je virtuálem. Těžko vám ale dá důvod, proč k němu přejít

2. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mobilní služby spustil i další z energetických gigantů. Po Centropolu, ČEZu, Lamě nebo One Mobilu se bude o místo ve vašich telefonech snažit i RWE. Dnes spuštěná služba RWE Mobil (volejsrwe.cz) je určena všem zákazníkům, nejen těm stávajícím. Pro ně zatím operátor ani nemá žádné výhody.

Jediný tarif RWE Nabito (předplacenka, běží v síti T-Mobilu) láká na volání od 1,30 Kč za minutu. To ovšem platí jen ve vlastní síti, do cizích sítí je minuta o korunu dražší. Nebýt neférové tarifikace 60+30, ještě by šlo o konkurenceschopné ceny, ale podobná nabídka nemá šanci mezi desítkami jiných virtuálů zaujmout. SMS za 1,30 Kč je už dnes průměr.

paušál 25 Kč
tarifikace 60+30
volání vlastní síti 1,30 Kč
volání do ostatních sítí 2,30 Kč
SMS do všech sítí 1,30 Kč
MMS do všech sítí 5,00 Kč
internet na den (25 MB) 25 Kč
internet na měsíc (100 MB) 100 Kč

RWE Mobil bohužel zklame i mobilní surfaře. Denní balíček s 25 MB stojí 25 Kč, měsíční 100MB pak stovku. Prodávat megabajt za korunu, to už dnes chce odvahu. Aby kritiky nebylo málo, operátor si každý měsíc z kreditu vezme 25 Kč jako paušál, aniž by za to dal nějakou přidanou hodnotu. Platnost SIM karty je rok, kreditu jen šest měsíců. Nano SIM pro iPhony operátor neprodává.

 

CS24

Aktivace i přenos čísla jsou zdarma, novou kartu si ale nemůžete nechat zaslat domů. Nejdříve si musíte sjednat schůzku (!) v některém z 29 zákaznických center RWE, a tam si balíček koupit. Stojí mimochodem 200 Kč a je v něm 300Kč kredit. Další kredit bude dostupný formou kupónů v trafikách, předplácet lze i přes terminály Sazky a online. Za první „nekupónové“ dobití zákazník dostane až 20 % navíc, maximálně však 200 Kč (tj. při dobití 1000 Kč). Do budoucna chystá RWE další akce a rozšíření nabídky tarifů. Snad upraví i ten současný…

Zdroj: RWE