Hlavní navigace

Samsung Beat v hudbě podvádí

3. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Samsung, špičkový výrobce mobilních telefonů a telekomunikačních zařízení, představuje stylový hudební telefon Samsung BEATb (M3510). První zástupce z řady "The BEAT Edition je koncipován tak, aby si přišli na své především milovníci hudby mající smysl pro design. Díky unikátní technologii DNSe ,funkci "Motion Play", Auto EQ a Find Music, nabízí Samsung BEATb jedinečný zážitek z hudby, ať už jste příznivcem popu, rocku, country nebo třeba klasiky.

Unikátní technologie DNSe (Digital Natural Sound engine), kterou vyvinula přímo společnost Samsung pro ostatní audio zařízení, přináší přirozené zvukové efekty i do mobilního telefonu Samsung BEATb. Díky této technologii může telefon překonat omezení kvality zvuku v důsledku poslechu ze sluchátek či malých reproduktorů přenosných zařízení. DNSe technologie dokáže reprodukovat skutečný 3D zvuk a hluboké tóny.

Princip technologie DNSe spočívá ve fenoménu zvaném "Missing Fundamental", který umožňuje posluchačům slyšet nejnižší frekvence bohatých hlubokých tónů, i když je to fyzicky nemožné. Téměř všechny tóny jsou složeny z kombinací několika frekvencí, z nichž nejnižší, základní frekvence, je často příliš nízká na to, aby ji bylo možno reprodukovat na mobilu. DNSeTM kalibruje ostatní frekvence tak, aby umožnily uchu uvěřit, že slyší hluboké tóny. Zpracované basové podtóny nutí mozek, aby nahradil chybějící basové tóny, čímž se vytvoří iluze dolních basů a poslech hudby se stává opravdovým zážitkem.

Funkce "Auto EQ", kterou se Samsung BEATb může pochlubit, zvládne automaticky zvolit nejlepší nastavení ekvalizátoru podle žánru a typu přehrávané hudby. Funkce Shazam "Find Music" umožňuje kdykoliv najít každou píseň, kterou si přejete poslouchat. Stačí zaznamenat a odeslat hudbu na server Shazam a za okamžik máte zpátky informaci o tom, co je to za píseň, kdo je interpretem a prostřednictvím operátora si ji můžete třeba i koupit.

Špičkový hudební mobil činí ze Samsung BEATb i funkce " Motion Play", která umožňuje ovládat přehrávač pouze několika jednoduchými pohyby. Například pro spuštění či zastavení přehrávání stačí na telefon poklepat. Otočením mobilu ztlumíte zvuk a mobil se okamžitě přepne do "společenského módu". Pokud telefonem zatřepete, posunete přehrávání o skladbu dopředu či dozadu.

MMF24

Kromě Motion Play má Samsung BEATb i klasická ovládací tlačítka. Můžete tedy spustit či zastavit přehrávání nebo přeskakovat mezi skladbami obvyklým způsobem. Tlačítka jsou funkční i pro ostatní, běžné úkony jako je odesílání SMS či hraní her. Vedle těchto hudebních funkcí, díky nimž si každý může vychutnávat svou oblíbenou hudbu až 19 hodin v kuse, telefonu nechybí ani 2MPx fotoaparát, možnost nahrávání a přehrávání videa či bluetooth.

Samsung BEATb je pozoruhodný nejen tím, co dokáže, ale i svým elegantním, štíhlým tělem. Díky svým skromným rozměrům 109 x 46 x 9,9, mm, hmotnosti pouhých 68 g, 2palcovému displeji a několika zářivým barevným variacím je tak Samsung BEATb potěšením nejen pro uši, ale i pro oči. Samsung BEATb se na světovém trhu objevuje od září. Uvedení na český trh společnost Samsung plánuje.