Hlavní navigace

Samsung Galaxy Note 10.1 bude větší, dostane nové funkce i systém (MWC)

28. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung na letošním MWC (Mobile Word Congress) v Barceloně nemohl chybět. Letos exceluje zejména s očekávanými novinkami z řady tabletů Galaxy: 10,1" Galaxy Tab 2 a jeho odnoží Galaxy Note.

Samsung Galaxy Note 10.1

O Galaxy Tab druhé generace si můžete přečíst ve starší novince, zde ještě rozebereme Galaxy Note. Z větší části se jedná o to samé zařízení s hmotností 583 gramů. Displej s úhlopříčkou 10,1" a rozlišením 1280×800 bodů však v tomto případě podporuje i stylus. Zajímavou funkcionalitkou v takovém případě je citlivost na tlak, kde sice větší tlak znamená např. kreslení silnějších čar.

Samsung Galaxy Note 10.1

Na větší nároky na výpočetní výkon Samsung odpověděl nasazením 1,4GHz dvoujádrového mikroprocesoru ARM Cortex A9 (Tab má 1GHz), kapacita operační paměti zůstává na 1 GB. Flash storage pojme dle konkrétní verze od 16 do 64 GB, rozšířit ji lze microSDHC kartou. Zůstávají dvě kamery (přední 3MP a zadní 2MP) či Wi-Fi s S-GPS. Verze s 3G konektivitou má A-GPS.

 

Po stránce operačního systému (Android 4.0) znamená podpora stylu i přívažek aplikací navíc: poznámkový blok S Note, Shape Match pro digitalizaci geometrických útvarů či Fornula Match pro doplňování matematických vzorců a vztahů. Navíc je k dispozici Photoshop Touch a Adobe ideas.

CS24

" width="560" height="315" frameborder="0">

Zdroj: laptoping.com