Hlavní navigace

Samsung mění systém názvů svých telefonů a tabletů

17. 8. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Po příchodu éry dotykových telefonů si Samsung za běhu vytvořil tři skupiny produktů, tříděných dle operačních systémů – Wave (Bada), Omnia (Windows Mobile/Phone) a Galaxy (Android). Různé druhy modelů však přibývají jak na běžícím pásu a toto třídění se po čase ukázalo být relativně nepraktické a hlavně dost nepřehledné.

Samsung se nyní snaží o to, aby zákazníkovi stačil jediný pohled na název telefonu a už mu bylo jasné, kolik bankovek bude muset z peněženky vytáhnout a jakou přibližně výbavu za to dostane. K tomu bude sloužit nových pět skupin pojmenovaných dle písmen – „S“, „R“, „W“, „M“ a „Y“.

Samsung - třídění telefonů

Význam skupiny „S“ zůstane stejný, jako je nyní. Vlajkové lodi výrobce a smartphony s maximální možnou výbavou. O jednu třídu níže by měla být „královská“ skupina „R“ pohybující se v rozmezí sedmi až deseti tisíci korun. Střední třídu představuje písmeno „W“, neboli „zázrak“ za pět až sedm tisíc. Mezi třemi až pěti tisíci se zařadí písmeno M.

WT100

A poslední skupina určena především pro mládež ponese příhodné písmeno „Y“ a cena by se neměla dostat přes tři tisíce. K ještě většímu zjednodušení značení mohou telefony dostat přízvisko – „Plus“, „Pro“ či „LTE“. Plus určuje zvýšení výbavy oproti svému předchůdci, „Pro“ stejně jako u Sony Ericssonu signalizuje přítomnost hardwarové klávesnice. A „LTE“ je snad jasné – schopnost pracovat na 4G síti.

Zdroj: GSMArena