Hlavní navigace

Samsung představil Galaxy S4 Mini, který jako Mini rozhodně nevypadá

30. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že Samsung pracuje na zmenšené verzi nejvyššího modelu Galaxy S4 bylo celkem jisté. Navíc má ve svém portfoliu i model Galaxy S III mini. Trochu překvapivě jej však uvedl mezi svými akcemi Unpacked a Premiere 2013, kterou bude pořádat příští měsíc v Londýně.

Galaxy S4 Mini by měl navázat na dobrý poměr cena/výkon. Předchozí model zároveň platil za jeden z nejlepších smartphonů s rozumnou úhlopříčkou čtyř palců. Tu se však Samsung rozhodl protáhnout na 4,3“. Zároveň s tím se zvětšilo i rozlišení na qHD (960 × 540). Telefon bude dostupný minimálně ve dvou barvách – černé a bílé. Stejně jako je tomu u posledních dvou generací Galaxy S zvykem. Měl by zaujmout i hmotností – hodnota 107 g je na takové pádlo působivá.

Samsung Galaxy S4 Mini
Samsung Galaxy S4 Mini

Zatím není jisté, jaký procesor bude zmenšenou S4 poháněn. Mohl by to být Snapdragon 400 nebo některý ze starších procesorů Samsungu. Ví se však, že to bude dvoujádro s maximální frekvencí 1,7 GHz. Z interního úložiště s kapacitou 8 GB pro uživatele zůstane dostupných 5 GB, které lze rozšířit pomocí microSD karet. Operační paměť bude mít kapacitu 1,5 GB. Samsung Galaxy S4 Mini bude k dostání s Andoridem ve verzi 4.2.2. Dostupné budou některé z funkcí velkého sourozence – WatchOn, S Translator, Panorama nebo Sound and Shoot.

CS24

Telefon by se měl začít prodávat v průběhu července. Cena je zatím známá pouze pro UK, kde je natavena na 329 GBP.  Zda u nás překročí psychologickou hranici 10 000 Kč, se dozvíme ve druhém letním měsíci.

Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Mini