Hlavní navigace

Samsung se stal největším výrobcem obrazovek na světě

3. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tipli byste si, kdo je největším výrobcem LCD panelů na světě? Nejsou to ani čínští AU Optronics nebo Chi Mei Innolux, ani LG Display. Tedy, někdo z těch tří jím možná ještě donedávna byl, nyní je ale jedničkou Samsung Display, jak se korejská společnost nezapomněla pochlubit tiskovou zprávou.

 

Zajisté to není nečekaná zpráva. Samsung do pozice největšího výrobce nevyrostl tak docela přirozenou cestou. Na špici jej katapultovalo jednak odkoupení svého podílu v S-LCD Corporation (to byl společný podnik Samsungu a Sony, se stejnojmenným typem obrazovky používaným u mobilních telefonů to nesouvisí), jednak sloučení divize Samsung Display se Samsung Mobile Display. Počátkem letošního roku se o tom zatím jen mluvilo, dnes už je to realitou.

CS24

Samsung Display má tedy po organizačních změnách celkem 39 000 zaměstnanců, jeho generálním ředitelem byl zvolen Oh-hyun Kwon. Společnost si také vybrala nové motto, „displays beyond imagination“ (obrazovky za hranicí představivosti). Tisková zpráva v samotném závěru říká, že společnost má v plánu zkombinovat technologii OLED (původně pod křídly divize mobilních displejů) s výrobní technologií velkých panelů, jinými slovy, za pár let bychom se snad konečně mohli dočkat OLED i v monitorech a televizorech. Třikrát hurá, ale nechceme to zakřiknout.

Zdroj: Bright Side of News