Hlavní navigace

Seagate napravuje nedostatek iPadu bezdrátovým HDD

17. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple zaznamenal s tabletem iPad velký úspěch. Zařízení, bez kterého se neobejde žádný správný pozér, má ale drobnou vadu (a ostatní výrobci ji zpravidla okopírovali): Apple se na něj neobtěžoval přidat ani slot na paměťovou kartu, ani USB port a tuto funkcionalitu nabízí pouze v podobě adaptérů. Nyní je zde ale jiné řešení: externí pevný disk, který nepotřebuje žádné kabely.

Jeho jméno je Seagate GoFlex Satellite. Doporučená cena $199 (přes 4100 Kč s daní) za 500 GB sice není zrovna nízká, to je ale bohatě vyváženo užitnou hodnotou a unikátními vlastnostmi. Disk se umí k počítači či mobilnímu zařízení připojit skrz Wi-Fi (údajně podporuje všechny verze standardu 802.11 v pásmu 2,4 GHz, tedy b/g/n). O napájení se stará akumulátor, disk na něj vydrží v pohotovostním režimu až 25 hodin a 5 hodin souvislého chodu. Pro připojení klasickou cestou a nabíjení integrovaného akumulátoru slouží rozhraní USB; GoFlex Satellite jeho nejnovější verzi 3.0.

MMF24

Jak říká viceprezident Seagate Patrick Connolly, na GoFlex Satellite s sebou můžete nosit celou svou sbírku filmů. Jak je iPad pro jejich přehrávání výtečný, snad nemusíme připomínat. Disk by měl být dostupný v průběhu června/júna, součástí balení bude synchronizační software pro "PC i Mac" (pod pojmem PC se pravděpodobně myslí počítače s operačním systémem Windows a uživatelé PC s Linuxem zase ostrouhají).

Zdroj: TechConnect Magazine