Hlavní navigace

Sebedestruktivní DVD

21. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

V několika zemích EU je již možné zakoupit DVD, která se po osmi hodinách od prvního vložení do mechaniky samy znehodnotí. Tato DVD, označovaná jako DVD-D, je možné je zakoupit v Itálii, Německu, Francii a Skandinávských obchodech. Na médiích jsou distribuovány především filmy. Cena filmu na takovém médiu je oproti plnohodnotnému DVD přibližně třetinová.

Na DVD-D je dodáván i software, doba jeho použitelnosti je pak o trochu delší. DVD se zničí za 48 hodin od svého prvního roztočení v mechanice. Při vložení po uplynutí této doby mechanika automatický zobrazí hlášení, že není vložen žádný disk.

K dostání jsou i zapisovatelná média DVD-D+R, jejichž kapacita je standardních 4,5 GB. Rychlost zápisu je stanovena na 8×. DVD-D+R si můžete nechat vyrobit na zakázku, přičemž si můžete zvolit, jak dlouho mají data na médiu vydržet. Na výběr je mezi jedním shlédnutím, osmi nebo 48 hodinami. V případě prázdných médií je doba nastavena automaticky na 48 hodin.

Využití najde tento systém při distribuci demo verzí, filmů a pod. Co ale zabrání uživatelům si DVD během prvního spuštění zkopírovat, není známo (pokud tomu bude vůbec něco bránit)

Zdroj:

Guru3D

 

Autor článku