Hlavní navigace

Sejmul vás Windows Phone? Možná ne úplně čestně (zkušenosti)

24. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Z celkem 264 pokusů o sejmutí nevyhráli chlapci s Lumií u pasu jen čtyřikrát. To je 98,5 % úspěšnost. Možná ale nešlo o úplně košér bitvu. Přeci jen bojový úkol, ač byl hodně obecný, navrhovali vždy oni. Také šlo často o věci, které, dovolím si napsat, normální uživatel snad neprovádí.

Tip: Sejmul vás Windows Phone? V Česku porazil 260 Androidistů a iPhonářů (video)

Například poslání té stejné zprávy na Twitter i Facebook bez odlišení pro různá publika, to není standardní úkon. Nebo zjištění počasí ve dvou městech současně, což už standardní celkem je, ale kdo takovou věc používá, jistě má na to kvalitní aplikaci či widget.

Už jsme chtěli nad soutěží mávnout rukou, šlo přece jen o reklamní akci Microsoftu, navíc celkem povedenou a nakonec vůbec nezáleželo (když pomineme drobnou peněžní poukázku a ostudu před kamarády :), kdo vyhrál. U některých soutěžících bych se vsadil, že kdyby si telefony prohodili s vyzyvateli, stejně prohrají – chtělo to grif a svižné používání smartphonu, jenže ten má dnes každý a běžný uživatel nikam nespěchá.

Jenže soutež možná nebyla úplně fér a přesná pravidla nemusela být sdělena všem soutěžícím.

Ozval se nám ale jeden ze soutěžících, který nám souboj popsal:

Promotér s Windows Phone mě "sejmul" na karlovarské filmovém festivalu v hotelu Thermal. Nejdřív se zeptal, jaký mám telefon. Ukázal jsem svůj HTC EVO 3D (tehdy ještě s Androidem 2.3.4 Gingerbread). Promotér se svým WP navrhl, že úkolem bude pořídit fotografii a PUBLIKOVAT jí na Facebook.

Dovolil mi si akci předem vyzkoušet (abych si zjistil nejefektivnější způsob). Před akcí musí být telefon zamknutý a všechny appky shozené. Jelikož jsem měl překročený FUP, tak jsem se zeptal, jestli mi nemůže hodit hotspot, abychom měli stejné podmínky. Odpověděl kladně a oba jsme se připojili na hotspot vytvořený jejich dalším smartphonem.

Za chvíli začal odpočet. Vezmu telefon, zkratkou najedu rovnou na aplikaci fotoaparátu, po pořízení fotky stačí klepnout na Sdílet (vpravo nahoře).

Dále klepnout na Facebook pro HTC Sense (nejrychlejší cesta). Pokud nechci měnit cílovou složku a nechci přidávat popis (jakože jsem nemusel), pak stačí klepnout na Hotovo a okamžitě se spustí upload. Tedy tapnul jsem na to a čekám na nahrání, načež promotér řekne Mám!, položí smartphone a tam pořád běží upload. Říkám, vždyť teprve uploaduješ. Promotér odpověděl, že se s kolegou domluvili, že to bude bez uploadu aby se eliminovala odchylka, že na rychlosti uploadu nezáleží.

 

 

CS24

Dál mi to nevysvětloval, řekl mi že to bylo velmi těsné, vyrovnané, ale že mě sejmul, že je to zdokumentované. Tak jsem si vzal ceduli a s úsměvem se s tím vyfotil, protože 500,- Kč vážně nestojí za nějaké pruzení.

My u toho samozřejmě nebyli a vyjádření Microsoftu k takové drobnosti asi také nemá cenu shánět, navíc přesná pravidla určitě někde drobným písmem byla. Ale lze si aspoň udělat představu, jak takové marketingové akce občas probíhají.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.