Hlavní navigace

Šeptanda: Microsoft prý v listopadu vydá Office pro tablety s Androidem a iOS

27. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už loni se začalo spekulovat, že nejslavnější kancelářský balík zamíří na iPad, v únoru se na webu objevily údajné screenshoty testovací verze. Microsoft však obojí popřel. Magazín BGR ale na základě údajně spolehlivých zdrojů blízkých Microsoftu tvrdí, že mobilní Office skutečně přijde.

Prý v listopadu, a to pro iOS a Android. Zřejmě se bude počítat pouze s tablety, ale to už je jen další spekulace. Jedinou mobilní platformou s MS Office byl donedávna Windows Phone (předtím i Mobile), ve spolupráci s Nokií je už balíček dostupný také pro telefony se Symbianem Belle.

MS Office pro iPad a Android

MS Office pro iPad, foto: The Daily

Office pro tablety by určitě přišel vhod. Kancelářské sady pro Android rozhodně nejsou bez chyb. A mobilní iWork pro iOS, respektive jednotlivé aplikace Keynote, Pages a Number s cenou 10 eur jsou dost drahé na to, jak jsou jednoduché. Psaní na tabletu sice není žádná slast, ale s externí klávesnicí už to jde. Důležitá je spíš podpora pro čtení a jednodušší úpravu souborů vytvořených na počítači. Tam by mohla kombinace Office a SkyDrive fungovat na jedničku.

Vzhledem k tomu, že Office bude základní součástí dotykového Windows RT (ARM, hlavně pro tablety), dokážeme si v podobně upravenou verzi i pro konkurenční platformy. Otázkou tedy je, jestli si bude chtít Microsoft udržet Office jako hlavní konkurenční výhodu, nebo bude chtít vydělat na už milionech prodaných iPadech a androidových tabletech.

CS24

 

Zdroj: BGR