Hlavní navigace

Šeptanda: Microsoft uvede Xbox TV, jednoduchou konzoli na hraní a hlavně video

23. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdroje blízké redmondskému gigantu prozradily magazínu The Verge, že jednodušší verze konzole je už na cestě, měla by přijít v polovině roku 2013. Bude spíš fungovat jako set-top box s možností hraní jednodušší casual titulů. Náročnější hráči pak dostanou velký Xbox. Microsoft informace pochopitelně nechtěl komentovat. Nevíme, jak bude Xbox TV vypadat, ani na jakém hardwaru a softwaru bude postavena. Příchod menší verze ale dává dobrý smysl.

Apple TV (3. gen.)
Hledá se Apple TV s Windows

Microsoft totiž potřebuje něco jako Apple TV. Jednoduché zařízení, které připojíte k televizi a budete na něm moci přehrávat obsah nakoupený nebo zapůjčený v obchodech Xbox Music a Video. Dnes k tomu slouží Xbox 360, ale těžko byste hledali zařízení méně vhodné pro tyto účely. Xbox 360 má aktivní chlazení, opravdu vysokou spotřebu, zbytečně velké rozměry. Menší Xbox TV nic z toho nepotřebuje. Stačí malá krabička s pomalejším hardwarem, pasivně chlazená, bez optické mechaniky i pevného disku a s příkonem do 10 wattů.

Jako Xbox dnes Microsoft označuje všechno, co trochu smrdí hrami nebo prodejem jiného audiovizuálního obsahu. Xbox propojuje desktop, mobily i tablety, a to nejen ty s okenními systém. Případná krabička Xbox TV může běžet na upravené mobilní verzi Windows. Jednoduché hry z Windows Storu utáhne i energeticky nenáročný hardware. Problémem může být ovládání – jak na televizi řídit hry uzpůsobené pro dotykové obrazovky? No přece jednoduše, pomocí mobilů nebo tabletu a aplikace SmartGlass.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Kromě toho v Microsoftu údajně chystají i speciální herní tablet Xbox Surface a pomalu už se mluví i o tom, jak bude vypadat nástupce Xboxu 360. Letošní rok patřil Windows. Začátek sezóny 2013 bude ve znamení Office a léto zřejmě bude patřit Xboxu. Těšíme se.

MMF24

 

Zdroj: The Verge