Hlavní navigace

Šeptanda: Motorola chystá našlapaný Nexus 6 „Shamu“. HP chce Nexus pro firmy

14. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Řada Nexus prý nakonec neskončí, naznačuje sám Google. Už víme o 8" tabletu, který údajně uvede HTC. Letos by ale měl přijít ještě nástupce smartphonu Nexus 5. Po dvou letech se výroba přesune z LG. Kam? Prý do Motoroly, která sice ještě patří Googlu, ale během podzim už nejspíš bude vlastněná čínským Lenovem.

 

Zařízení s kódovým označením Shamu se teď objevilo ve dvou benchmarcích (GFXBench a Antutu), ty také odhalily specifikace. (Ne, že by tyto benchmarky nebylo možné oklamat.) Jak možná bude Nexus 6 vypadat?

  • 5,2" displej s rozlišením 1440 × 2560 px
  • SoC Snapdragon 805 (4 × 2,6 GHz Krait + Adreno 420)
  • 3 GB RAM + 32GB úložiště
  • vzadu 12Mpx foťák s LED a záznamem 4K videa, vepředu 2Mpx foťák se záznamem 1080p
  • Android L

O výrobu Nexusu má ale zájem také HP, jak uvádí zdroje listu The Information. HP chce údajně spolupracovat s Googlem stejně jako IBM s Applem. Tedy uvést telefon vhodný do firem s větším důrazem na zabezpečení a enterprise služby.

HP prý chce vyrobit Nexus pro firmy
HP prý chce vyrobit Nexus pro firmy

MMF24

Nesmíme ale zapomínat, že HP se už s výrobou mobilů a tabletů několikrát spálilo a jednou už skoro vzdalo výrobu počítačů. Dle mého názoru je navíc firemní Nexus nesmyslný. Nexus je především referenční zařízení pro vývojáře, aby měli na čem ladit aplikace s nejnovějšími verzemi Androidu. Ne zařízení vhodné do firem. Což samozřejmě nevylučuje, že HP vypadá firemní telefon v kooperaci s Googlem, ale s jiným názvem než Nexus.

Zdroj: Phone Arena, Droid Life, The Information (vyžaduje předplatné)