Hlavní navigace

Setapp Mobile přidává další aplikace pro iOS. Na rozdíl od oficiálního Apple Store sází na férové jednání a odměny vývojářům

Sdílet

Zdroj: Cnews (s využitím DALL-E)
Jeden z prvních alternativních obchodů s aplikacemi pro iOS přichází s dalšími tituly.

Pokud jste chtěli dříve stahovat aplikace do vašeho iPhonu nebo iPadu, byli jste odkázání pouze na oficiální Apple Store. Tomu je nyní díky nátlaku Evropské unie konec. Díky novému zákonu o digitálních trzích (DMA) byl Apple nucen na evropské půdě umožnit přístup pro instalování aplikací z třetích stran. I přes poměrně kontroverzní podmínky tak Apple otevřel své brány obchodům třetích stran, kterých je nyní jak hub po dešti.

Jednou z nich je i platforma Setapp, která již dříve nabízela aplikace pro jablečná zařízení se systémem macOS skrze svoji platformu MacPaw. Jejich platforma Setapp Mobile nabízející aktuálně více než 250 aplikací zaměřených na produktivitu a životní styl je aktuálně v betaverzi pro všechny iPhony v Evropě.

CS24

Pro připojení k betaverzi Setapp Mobile je nutné mít nainstalovaný iOS verze 17.4 nebo novější a Apple ID s jakýmkoliv sídlem v Evropské unii. Pro plnohodnotný přístup ke všem aplikacím je dále nutné mít aktivní předplatné v hodnotě 9,9 dolaru měsíčně, případně kombinované předplatné 12,5 dolaru pro neomezený přístup aplikací k jednomu Mac zařízení a 4 iOS zařízením. Ke všem úrovním předplatného je zdarma k vyzkoušení 7denní trial verze.

Recenze Pixel 9: bezbolestný přechod z iPhonu na Android ověšený umělou inteligencí Přečtěte si také:

Recenze Pixel 9: bezbolestný přechod z iPhonu na Android ověšený umělou inteligencí

Tvůrce Setapp obhajuje svoji platformu jednoduchostí používání a spravedlivým modelem odměňování založeném na výkonu vývojářů a jejich aplikací. Mimo Setapp existují další platformy pro instalaci aplikací z třetích stran, kupříkladu AltStore PAL nebo Epic Games Store, skrze který se mohou majitelé iPhonů nebo iPadů dostat k populárním titulům Fortnite nebo Fall Guys.

Odkud stahujete aplikace pro vaše mobilní zařízení?