Hlavní navigace

Seznam má vlastní prohlížeč pro Android. Do systému přidá i widgety

17. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

O Seznamu se dělají vtipy, že byl spolu s Internet Explorerem tím opravdovým internetem pro většinu lidí. Určitě i v okolí znáte několik případů, kdy lidé psali adresu webu do vyhledávacího řádku na Seznamu. Firma včera uvedla nový prohlížeč pro Android, který mase splní jejich přání. Do jednoho řádku mohou psát jak vyhledávací dotazy, tak i přímo adresy.

 

Mobilní prohlížeč Seznamu nevznikl na zelené louce, pravděpodobně jde jen o upravenou verzi již hotového browseru. Vlastní přizpůsobení nabízí například Maxthon. Seznam běží stejně jako Chrome na Webkitu, stránky tak zobrazí dobře. Jediným zlepšovákem Seznamu je, že svůj portál označil jako domovskou stránku a po prvním spuštění na vás čeká pár tlačítek na jeho další služby.

Prohlížeč ale otevře i jiné stránky, umí najednou pracovat s více panely a dokáže také uchovávat hesla. Žádné velké nastavování ale nečekejte. Upřímně vlastně ani nevím, koho chce Seznam oslovit. Jednoduchý prohlížeč může vedle Chromu, Firefoxu, Opery a dalších potěšit jen opravdové skalní příznivce.

CS24

Spolu s browserem se však do systému nainstaluje i devět widgetů na plochu, ty už přidanou hodnotou jsou. V praxi jde ale jen o výřezy částí webu z domovského portálu. V menších oknech tak uvidíte trochu obsahu ze stránek Horoskopy.cz, Novinky.cz, Počasí.cz, Proženy.cz, Sport.cz, Stream.cz, Super.cz a také seznamáckého e-mailu plus okénko vyhledávače.

Prohlížeč se jménem Seznam.cz můžete stahovat z Play Storu. Uživatelé Windows už dlouho mohou instalovat také přizpůsobené verze IE, Firefoxu a Opery.