Hlavní navigace

Shield Tablet dostane Lollipop už 18. listopadu. Navíc přijde HL2: Episode One a Grid

13. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia plní slib. Android 5.0 zamíří na její Shield Tablet už příští týden v úterý. Kromě samotného systému v čisté podobě bez zbytečného bloatwaru a vlastního launcheru se tablet dočká ještě přepracované aplikace Dabbler sloužící ke kreslení. Má nový vzhled, konečně podporuje i vrstvy a kreslení lze dokonce živě streamovat do sítě Twitch.

Firma dále oznámila, že dokončila převod další pecky od Valve. Po titulech Half-Life 2 a Portal přibude HL 2: Episode One. Všechny hry budou ke stažení z Google Play Storu, ale jsou určeny jen pro Shield. Do prodeje zamíří i speciální edice Green Box, která všechny tři hry bude mít přibalené zdarma k 32GB verzi tabletu. Ta u nás stojí 10 500 Kč.

Do Play Storu dále přibyly další čtyři hry optimalizované pro Shield. Jde o OddWorld: Stranger’s Wrath, Pure Pool, Strike Suit Zero a Turbo Dismount.

 

Kdyby těch her bylo málo, Nvidia konečně otevře herní síť Grid. Jde o vzdálené superpočítače, které streamují hry do tabletu coby video, zatímco směrem z tabletu jdou k serverům ovládací povely. Na lokálním počítači s grafikou GeForce si můžete vytvořit „domácí Grid“ už dávno (funkce se jmenuje Gamestream). S opravdovým Gridem ale lze hrát hry odkudkoliv, aniž byste sami museli nějak nastavovat (nebo vlastnit) počítač.

MMF24

Služba bude veřejně přístupná od 18. listopadu v USA, v prosinci se otevře Grid v Evropě (Nvidia má servery v Irsku) a začátkem příštího roku pak i v Asii. Hraní bude zdarma až do 30. června 2015. V nabídce je aktuálně 20 PC her:

  1. Astebreed
  2. Alan Wake American Nightmare
  3. Batman: Arkham Asylum
  4. Batman: Arkham City
  5. Borderlands
  6. Borderlands 2
  7. Brutal Legend
  8. Darksiders
  9. Darksiders 2
  10. Dead Island
  11. Dirt 2
  12. Nail'd
  13. Psychonauts
  14. Race Driver Grid
  15. Saints Row: The Third
  16. Street Fighter X Tekken
  17. Strike Suit Zero
  18. Trine 2
  19. The Witcher 2: Assassins of Kings
  20. Ultra Street Fighter 4

Zdroj: Nvidia