Hlavní navigace

Silent Square Evo pro žhavé CPU

11. 12. 2007

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výňatek z oficiální TZ: Asus uvádí na trh nový chladič CPU Silent Square Evo, kterým chce uspokojit rostoucí nároky herních nadšenců po výkonném a zároveň tichém chlazení pro herní systémy. Název Evo je odvozen od slova evoluce - nový chladič totiž vznikl z předchozího modelu Silent Square Pro, jehož chladicí výkon byl vylepšen o dynamické řízení rychlosti ventilátoru namísto běžné regulace. Tím se zvýšila účinnost odvodu tepla pro nejnovější čtyřjádrové procesory. 

Silent Square Evo má „zvlněná“ dvoustranná žebra, umístěná po obou stranách chladiče, která slouží ke zvětšení plochy pro tepelnou výměnu při stejných vnějších rozměrech, dále pak měděnou základnu a pět měděných heatpipes. Ty zajišťují účinný přenos tepla ze základny do žeber tak, aby se teplota procesoru udržela na úrovni, která umožňuje maximální výkon a stabilitu.

MMF24

Silent Square Evo lze použít pro procesory Intel Core2 Extreme / Core2 Quad Quad-Core (LGA775) i procesory AMD Athlon64 FX/X2 Dual-Core (939/940/AM2). Díky podpoře mnoha různých procesorů je Silent Square EVO ideální pro uživatele, kteří chtějí přetaktovávat svoje systémy, a schopnost uchladit příkon 130 až 160 W jim dává více možností.

 

Inovativní konstrukce chladiče ASUS s vnitřním ventilátorem umožňuje zajistit maximální průtok vzduchu. Proud vzduchu vytvářený 9cm ventilátorem je přitom směrován také na moduly pro regulaci napětí (VRM) v okolí procesoru, které mají velký vliv na jeho činnost a celkovou spolehlivost systému. Toto jedinečné řešení účinně snižuje teplotu VRM o 10–15 °C.

Rozměry: 120 × 105 × 146 mm

Hmotnost: 745 g

Větrák: 2 300 ot./min, PWM regulace, vapo ložiska

Zdroj: http://www.asus.com a http://cz.asus.com.

Autor článku