Hlavní navigace

SilverStone rozšiřuje nabídku chladičů o pasivní SST-HE02 a dvojvěž SST-NT08

12. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost SilverStone jistě každý z vás díky řadám skříní jako Temjin, Sugo či Raven zná. Počítačové skříně od tohoto výrobce zkrátka patří k těm nejlepším a nezřídka přinášejí spoustu neotřelých nápadů. Mimo počítačových skříní naleznete v nabídce tohoto výrobce také zdroje a chladiče procesorů.

Nově představený model nese označení SST-HE02. Jedná se o věžový chladič, který je konstruován tak, aby zvládnul uchladit méně „topící“ procesory pasivně. Dle výrobce by měl takto zvládnout CPU s TDP až 95 W.

Silverstone SST-HE02Silverstone SST-HE02

Rozměry chladiče jsou 170 × 160 × 130 mm, hmotnost se zastavila na 970 gramech. Z poniklované měděné základny vystupuje šest heatpipe tvaru U, jejich průměr je 6 mm. Jednotlivá hliníková žebra mají mezi sebou větší rozestupy než je tomu tak u jiných chladičů. Toto řešení je vhodné právě pro pasivní chlazení, nebo pro chlazení pomaloběžným ventilátorem, protože vzduch může snáze proudit mezi jednotlivými žebry.

 

Cena chladiče by měl být 70 $ (cca 1500 Kč) a měl by být dostupný ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Silverstone SST-NT08

CS24

Další novinku představil výrobce na Computexu. Jedná se o klasický dvouvěžový chladič s označením SST-NT08. Zajímavostí je, že pasivy nejsou stejně široké. Mezi nimi se nalézá jeden 120mm ventilátor. Přenos tepla ze základny do pasivu zajišťuje šest heatpipe, které mají standardní průměr 6 mm.

Zdroje: TPU, Fanlesstech