Hlavní navigace

Skankphone: Takhle ošklivě vypadal „iOS“ při vývoji prvního iPhonu

7. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Všichni víte, že před představením nových iPhonů nebo iPadů je plný internet uniklých fotek jejich součástek, maket a podobně. Než přišel první iPhone, který byl opravdovou smartphonovou revolucí, musel Apple jeho vývoj dokonale ututlat.

Ani lidé uvnitř firmy neznali všechny detaily. Jak vysvětluje Fast Co Design, Apple sestavil dva týmy. Jeden vyvíjel operační systém na prototypu telefonu, který nikdy neměl jít do velkovýroby. Druhý designoval telefon po hardwarové stránce, ale na něm zase běžel falešný operační systém. Skankphone.

Apple Skankphone Apple iPhone
Apple Skankphone a Apple iPhone  

Jeho uživatelské rozhraní sice bylo funkční, ale vypadalo opravdu ošklivě. Místo graficky vypiplaných ikon měl na hlavní obrazovce číselník a pár tlačítek pro psaní SMS, volání nebo focení. Kdyby z firmy nechtěně unikl první iPhone nebo Skankphone, nebudilo by to takové podezření. O tom, jak bude vypadat celek, vědělo jen málo lidí.

Jeden z údajných prototypů se Skankphonem se teď prodává přes eBay. Cena je 1500 dolarů a do konce aukce zbývá ještě více než týden.

 

Zdroj: The Next Web