Hlavní navigace

Skype koupil GroupMe. Chce lepší chat

22. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

GroupMe poskytuje skupinové chatovací služby na mobilních telefonech. Konkrétně umožňuje vytvářet soukromé skupiny s ostatními uživateli a pak jim posílat textové zprávy, případně lze pořádat konferenční hovory zdarma. Firmička není zrovna stará, vznikla v roce 2010 a již o rok později projevil Skype zájem o její odkoupení. A vyjednávání dospělo do finále. Podrobnosti akvizice avšak zveřejněny nebudou.

Skype je velice pyšný na svoje audio a videohovory, zřejmě ale nebyl tolik spokojený s textovým chatovacím systémem. GroupMe má zlepšit právě tuto oblast komunikátoru. Lepší technologie se samozřejmě ve výsledku nepromítne pouze v klientech pro mobilní telefony a jiná přenosná zařízení, naopak zkvalitní Skype jako celek na všech platformách. Společnost naznačuje, že rovněž v budoucnu využije pokročilých funkcí na sdílení fotografií a aktuálního umístění uživatele.

Dvacítka zaměstnanců setrvá v New Yorku jako samotný tým. Skype si prozatím GroupMe ponechá jako samostatnou značku. Alespoň do doby, kdy vymyslí, jak ji nejlépe integrovat do svého portfolia. Platformu Skype tedy určitě čekají zlepšení ve skupinovém chatu a propojení s mobilními telefony.

Zdroj: Skype a TechCrunch