Hlavní navigace

Skype posílá zprávy v chatu náhodným kontaktům, oprava je na cestě

17. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Velmi nepříjemná chyba potkala oblíbený komunikátor. Včera se Microsoft chlubil, jak jej integruje do svých Office, toto oznámení ale doprovodilo nalezení jedné záludné chyby. Kvůli ní textové zprávy v chatu nedorazí tomu příjemci, kterému jste je zamýšleli odeslat. Někdy se program splete a původního příjemce zamění za jiného. Údajně se to stává jen zřídka, jenže když nějaký problém postihuje základní funkcionalitu, je zle. V podstatě si nemůžete být jistí tím, že zpráva v chatu dorazí v pořádku na místo určení. V některých situacích by se mohlo těžce nevyplatit, že text přijde do chatu úplně jiné osobě z vašeho seznamu kontaktů.

 

Na velikosti rozhovoru zřejmě nezáleží, u někoho se obtíže projevily v několika chybně doručených zprávách, jinde byla ke špatnému člověku poslána rovnou celá dlouhá konverzace. K postiženým klientům patří:

CS24

  • Skype 5.9 a 5.10 pro Windows
  • Skype 5.8 pro OS X
  • Skype 4.0 pro Linux
  • Skype 4.0 pro iOS
  • Skype 2.8 pro Android
  • Skype 1.2 pro Windows Phone

Na nápravě se pracuje, nová verze by měla být k dipozici do několika dnů. Výrobce softwaru urguje všechny uživatele, aby svého klienta pro Skype aktualizovali co možná nejdříve, jak jen to bude možné. Dle oficiálního vyjádření k chybě dochází v případě, kdy program během chatování spadne. Po opětovném spuštění je někdy zpráva odeslána jinam. Skype se s touto záležitostí potýká zřejmě až od června, chyba patrně souvisí s aktualizacemi softwaru vypuštěnými v nedávné době.

Zdroj: Skype via ZDNet