Hlavní navigace

Skype pro iPhone oficiálně a zdarma

31. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zkušenosti se Skype pro iPhone

Až donedávna nebylo možné podobné komunikační aplikace pro iPhone oficiálně vyvíjet a nabízet prostřednictvím App Store, protože Apple zakazoval všechny aplikace, které nějakým způsobem duplikovaly funkcionalitu nabízenou tímto telefonem přímo od výrobce. Při poslední velké akci, jejíž součástí bylo také uvolnění nové verze systému iPhone OS 3.0, došlo také k zjednodušení těchto pravidel. A výsledky na sebe nedaly dlouho čekat: Skype je oficiálně dostupný již dnes, satelitní navigace možná již za pár týdnů.

Skype pro iPhone můžete instalovat také z tohoto odkazu.

První zkušenosti jsou velmi pozitivní. Aplikace funguje velmi dobře, a to jak textový chat, tak i hlasové hovory. Telefonovat lze jak na Skype kontakty, tak i na pevná či mobilní čísla - to samozřejmě za předpokladu, že máte dostatečně nabit svůj volací kredit. Pokud využíváte funkce SkypeIn, můžete na Skypu na iPhonu přijímat také hovory z běžných telefonů.

Nastavení se neprovádí přímo v aplikaci, ale v systémových preferencích, jsou však velmi jednoduché. Jedinou výraznější vadou na kráse, na kterou jsme narazili, je nemožnost uskutečňovat hlasové hovory z mobilních sítí, ale pouze přes Wi-Fi připojení.

Kompletní fotogalerii si můžete prohlédnou v následující kapitole.

Kompletní fotogalerie

MMF24