Hlavní navigace

Skype pro Windows 8 také vyšel. Stáhněte si předčasně dotekového klienta

24. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bombardace novinkami neustává. Kromě toho, že byl dokončen a vydán nový desktopový klient pro síť Skype, se v katalogu Windows Store objevil rovněž dotekový klient pro Windows 8 a jeho hranaté prostředí Metro. Ten měl vyjít původně až v pátek, ti štastnější z nás si ho ale mohli vyzkoušet již ve středu večer. Kdosi v zahraničí ho zahlédl v záři reflektorů, my jsme zkusili hledat a program jsme v obchodě skutečně našli. Osobně se mi klient bez problému stáhl a nainstaloval, jeden můj kolega nicméně takové štěstí neměl.

Tip: Skype pro Windows 8 vyjde ke stažení 26. října, podívejte se na video

Nebudeme plýtvat textem, zevrubnější popis a dojmy si necháme do většího článku. Ostatně, aplikaci možná již znáte, protože jste si ji dříve mohli prohlédnout na uvolněném propagačním videu. Jak to má celé vypadat, tedy tak jako tak víme, Microsoft k tomu slibuje, že program sice bude na pozadí normálně přijímat hovory a obdržíte upozornění na různé události (což bude fajn změna, ve srovnání s klientem pro Windows Phone 7), avšak nebude ujídat systémové prostředky a ždímat akumulátor. To vás má potěšit, pokud vlastníte tablet.

 

Dostupnost Skypu pro Metro je věcí náhody. Pokud budete mít štěstí, přesměruje vás tento odkaz do katalogu a aplikaci si odtamtud stáhnete. Povést se vám to ale nemusí. Zkuste si Skype pro Windows 8 stáhnout z Windows Store a dejte nám vědět, jak jste dopadli, případně, jak se vám dotekový klient zamlouvá. Aplikace funguje také ve Windows RT a od počátku obsahuje český překlad.

Skype pro Windows 8 je již ke stažení
Skype pro Windows 8 je již ke stažení

CS24

Skype pro Windows 8
Skype pro Windows 8

Zdroj: WinBeta