Hlavní navigace

Skype ve službě Outlook.com půjde vypnout. Do té doby můžete nově zakázat oznámení

19. 1. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

O tom, že Skype potřebuje spravit, jsme se už bavili. Funguje mnohem lépe než dřív, přesto to zatím stále není ideální. Zrovna před pár dny mi volal kolega, v desktopovém klientu jsem hovor přijal. Mobil zvonit přestal, přesto se odněkud stále ozývalo povědomé zvonění. Po chvíli hledání jsem si uvědomil, že mám v prohlížeči otevřený Outlook.com.

Zatímco většina klientů již dosáhla takové inteligenční úrovně, že přestane zvonit, když hovor na jiném připojeném zařízení zvednete, neplatí to pro webový Skype. Ten je dostupný jednak samostatně, jednak je integrovaný do zmíněné e-mailové služby. Už roky si stěžuji na to, že jej nelze vypnout. To Google přitom v Gmailu dovoluje, abyste chat úplně vypnuli.

CS24

Ve webovém Skypu lze vypnout notifikace Ve webovém Skypu lze vypnout notifikace

Dobrá zpráva zní, že konečně existuje způsob, jak se s nechtěným Skypem na webu poprat. Sice ho stále nelze vypnout úplně, v nastavení tohoto klienta ale přibyla možnost vypnout oznámení. Dříve s vypnutím oznámení Microsoft experimentoval, ale teď je z toho reálná funkční možnost. Webový Skype si navíc pamatuje, že jsou notifikace vypnuté, a tak si s nimi v další relaci nemusíte dělat hlavu. Sláva.

Webová verze Skypu je oficiálně nadále beta.

Pro někoho ještě lepší zprávou by ale mohlo být, že podle této stránky Microsoft pracuje na tom, aby bylo možné Skype ve službě Outlook.com vypnout. Myslím ale, že vypnutí oznámení bude pro většinu lidí dostatečným řešením.

Ve webovém Skypu lze vypnout notifikace Ve webovém Skypu lze vypnout notifikace