Hlavní navigace

Skype ve Windows 8.1 konečně nahradí starý komunikátor Zprávy

28. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vlastně nemůžeme říct, že by nás Microsoft šokoval, pravdou ale zůstává, že o integraci Skypu do Windows 8 do teď mlčel. Svůj dotekový balíček s e-mailovým klientem, kalendářem, adresářem a komunikátorem Zprávy sice občas zaktualizuje, ovšem právě polední zmíněné aplikaci se vyhýbá. Zprávy pohání papírově neexistují síť Windows Live Messenger. Její infrastruktura zatím zůstává otevřená třetím stranám a některým redmondským klientům.

K tématu: Konec Messengeru se blíží. 8. dubna bude zahájena migrace na Skype

Mezitím draze koupený Skype stojí vyčleněně opodál. Všechno se změní s Windows 8.1. Součástí chystaného operačního systému budou také vylepšené dotekové aplikace. Podle zdrojů serveru The Verge bude komunikátor Zprávy konečně nahrazen Skypem. Je hezké mít alespoň nějakou jistotu. Popravdě příliš nechápeme, proč Microsoft s integrací otálí, když mezitím svou původní komunikační síť zabil.

 

Uživatele dvě konkurenční služby matou. Ve výsledku zbude jen jedna. Kdo je další na řadě? Windows Phone, který rovněž nadále obsahuje integrovaný a nyní již oficiálně pohřbený Windows Live Messenger. Aspoň, že se dorozumí s chatem na Facebooku. Tuto funkci ovšem obsahu rovněž Skype. Kdyby mezitím obdržel pár bodíků inteligence, nezlobili bychom se.

Některé funkce se schovávají v nástrojové liště

Zdroj: The Verge