Hlavní navigace

Skype zavádí videotelefonování s Facebookem. Víceméně

18. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Integrace Facebooku v posledním roce nabrala na obrátkách. Skype zobrazuje příspěvky od vašich přátel, na webu Facebooku se na oplátku zavedlo vedle textového chatu doplňkové videotelefonování. K jeho zprovoznění musíte nainstalovat zásuvný modul, který vyvinul právě výrobce Skypu. A po ne zase tak dlouhé době klient pro síť Skype zavádí videotelefonovací funkcionalitu s Facebookem.

Skype 5.7 je zatím betaverze, jež se musí nejprve otestovat. Pokud máte chuť, klidně ji stáhněte. Od vás se vyžaduje jediné, propojit klienta s vaším účtem v největší sociální síti na světě. Pak už jen vyberete někoho ze seznamu kontaktů a vše probíhá tak, jak to dávno znáte. Nebo můžete s kamarády „jen“ textově chatovat. Facebook oficiálně neměl vlastního klienta pro Windows. Dalo by se říct, že nyní se jím stává Skype.

Nová verze klienta dovoluje skupinové sdílení obrazovky, což ale platí pro uživatele využívající zpoplatněné služby. Zlepšila se také kvalitu obrazu. Hráči vyžadovali funkci Push to Talk a dostali ji. Stačí zmáčknout klávesovou zkratku, která mikrofon okamžitě utlumí, nebo naopak zesílí. A co onen háček? Háček tedy může být v tom, že se neobejdete bez účtu na Facebooku. Vzhledem k tomu, jak chatovací sítě fungují a propojují se, jste možná čekali, že půjde s facebookáři komunikovat pouze pomocí účtu Skype. To ale nelze.

" frameborder="0" height="360" width="640">

MMF24

Microsoft tímto krokem upevnil partnerství s Facebookem. Skype stále čekáme na mnoha platformách, mj. i na Xboxu a Windows Phone. Pakliže i tito klienti budou umět komunikovat s Facebookem, díváme se na suverénně největší komunikační síť na světě, když nepočítám mobilní sítě.

Zdroj: The Big Blog