Hlavní navigace

Skypu se pod křídly Microsoftu daří. Od akvizice přilákal 80 milionů nováčků

1. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý rok se země otřásla v základech. Nakupovalo se opravdu ve velkém, k nejpamátnějším okamžikům patří nákup Motoroly Googlem. Zapamatování hodnou událostí bylo rovněž odkoupení Skypu. Na komunikační službu si brousily zuby mnohé firmy, nakonec je ale přeplatil ten třetí vzadu, a sice Microsoft. Transakce obřích rozměrů byla dokončena a Skype již oficiálně patří Redmondským. Podle dostupných informací vývojový tým funguje stále velmi samostatně, byť se snaží naplnit poslání a postupně integruje komunikační síť do produktů svého nového vlastníka.

 

Prozatím jsme měli možnost vidět první pokus o klienta pro platformu Windows Phone. V nadcházející generaci mobilního systému by měl být Skype hluboce integrován. To stejné platí o Windows 8, protože podle řečí poletujících internetem chce redmondský gigant hlubokou integraci také s operačním systémem nové generace. Již nyní platí, že Skype je všude. To jsme ale ještě neviděli budoucnost. Jak to bude za pár let? To už možná komunikační platforma skutečně pronikne všude a nepůjde o pouhý dojem; navštívit by měla také herní konzoli Xbox 360. Tony Bates, prezident Skypu, tvrdí, že od akvizice se firmě daří dobře.

MMF24

Před ní službu používalo nějakých 170 milionů uživatelů, nyní číslo narostlo na 250 milionů. Za rok se Skypu podařilo zvětšit uživatelskou základnu skoro o padesát procent, což není vůbec špatné. Kromě tradičních klientů se prý připravuje verze, které by fungovala pouze v prohlížeči. Takto by bylo možné komunikátor používat de facto z libovolného stroje.

Zdroj: The Verge