Hlavní navigace

Služba Games for Windows Live skončí 1. července 2014 spolu s AoE Online

20. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak vás před pár dny informoval kolega Lukáš Václavík, Microsoft oznámil ukončení prodeje počítačových her prostřednictvím digitální služby Games for Windows Live k datu 22. srpna 2013. Příznaky toho, co se blíží, se začínají naplno rozvíjet. Společnost uzavření katalogu s herními tituly spojila s přechodem na reálné měny místo bodů. Ačkoli slibovala, že bude služba normálně aktivní i po uzavření bran katalogu, nejspíš tomu tak nebude. Zbývá jí pouhý rok života.

Předchozí zpráva: Microsoft už nechce prodávat PC hry? Příští týden ukončí Games for Windows

To zjistila redakce Polygonu na webu podpory Age of Empires Online. Podle nyní již odstraněného sdělení bude provoz služby Games for Windows Live ukončen 1. července 2014, čili za zhruba rok. Co se týče samotné online hry, tu si budete užívat, dokud se servery nevypnou. Pak už vám nepomůže ano to, že ji seženete také na Steamu. Otázkou proto zůstává, kolik her využívajících funkce Games for Windows Live bude po roce ochromeno.

 

Nemálo titulů službu využilo pro hraní ve více lidech. Kovaní počítačoví hráči pak ale nejspíš zaplesají, že se již v nových hrách nebudou potýkat se zbytečnými registracemi a instalacemi klienta, který jim přináší leda těžkopádně ovladatelné konzolové grafické rozhraní. Microsoft ale nejspíš stejně něco chystá, neboť najal člověka, jenž osm let pomáhal budovat Steam. K prvním titulům, které službu začaly využívat, bylo domácí Halo 2 uvolněné pro Windows Vista v roce 2007. V současnosti GfW Live podporuje mj. hry pro Windows Phone.

MMF24

Games for Windows Live

Zdroj: Xbox Support via Polygon