Hlavní navigace

Snadné vytvoření handoutů k prezentaci v PowerPointu 2010

13. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Funkce šikovně propojuje aplikace PowerPoint a Word, přičemž vytvoření handoutů je otázka několika mála okamžiků. Nabízí různé možnosti nastavení, takže ji mohou využít jak uživatelé, kteří si všechny poznámky píší v počítači, tak ti, kteří si je chtějí napsat ručně.

Otevřete PowerPoint 2010 a načtěte požadovanou prezentaci. Poté v nabídce File přejděte na Save & Send | Create Handouts a v pravé části klepněte na tlačítko Create Handouts.

Zobrazí se nabídka, pomocí níž můžete zvolit grafickou podobu vytvářených materiálů.

  • Notes next to slides – vedle zmenšenin jednotlivých slidů bude ponecháno volné místo pro popisky. Na každé stránce budou tři slidy.
  • Blank lines next to slides – vedle zmenšenin budou linky vložey linky. Opět tři slidy na stránku.
  • Notes below slides – na každé stránce bude náhled na jeden slide a pod ním ponecháno volné místo pro poznámky.
  • Blank lines below slides – opět jeden náhled s tím, že pod každým budou vloženy linky na poznámky
  • Outline only – pomocí této volby bude do aplikace Word exportován všechen text z prezentace.

Pomocí přepínače v dolní části dialogu můžete nastavit, zda změnšeníny budou aktivním odkazem na příslušný slide v PowerPointu (Paste link). Po klepnutí na takový odkaz pak bude otevřen PowerPoint a vy tak budete moci okamžitě provést potřebné úpravy. Volba Paste vytvoří pouhé náhledy na jednotlivé slidy.

Po klepnutí na OK bude automaticky otevřena aplikace Word a vytvořeny handouty. Podle potřeby nyní můžete vkládat poznámy přímo do dokumentu nebo si je můžete vytisknout a poznámky vepsat ručně.

MMF24

TIP: Pokud po vygenerování handoutů a uložení dokumentu provedete nějaké úpravy v samotné prezentaci, bude autmoaticky aktualizován také příslušný dokument.