Hlavní navigace

Softwarové novinky: FastStone Image Viewer 4.1, ManicTime 1.3 a další

25. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

FastStone Image Viewer 4.1CZ

Tento program je povedeným prohlížečem obrázků s příjemným skinovatelným a počeštěným rozhraním, které vám při prvním spuštění možná připomene český Zoner Photo Studio, na rozdíl od něj je však zcela zdarma. Kromě prohlížení obrázků a fotografií nabídne i řadu možností jejich úpravy, od běžného otáčení a ořezávání (včetně bezztrátového módu u JPG snímků) i korekci barev, jasu, kontrastu, přidávání různých efektů, rámečků a dokonce i přímého kreslení čar vkládání textu. Nechybí možnost prezentace snímků nebo dávková konverze.

Safetica PersonalCZ

Bezpečnost ve světě informačních technologií je dnes velmi důležitá, a to nejen před útoky škodlivého softwaru, ale i před ztrátou či krádeží dat a osobních informací. Nástroj Safetica, který je pro osobní potřebu zdarma, nabízí v přívětivém rozhraní s panelem nástrojů Ribbon ucelené řešení pro ochranu dat a informací. Kromě správy hesel umí šifrovat soubory a dokonce i celé disky, virtuální i fyzické. Existující soubory lze nenávratně mazat pomocí různých skartovacích algoritmů. Vybrat si můžete z několika profilů, které určí, jak bude program přísný u bezpečnostních nastavení a minimální síly hesel.

ManicTime 1.3EN

Přemýšlíte někdy, co vlastně na počítači celou dobu děláte? Nainstalujte tento program a už po pár hodinách sběru dat získáte zajímavé statistiky o používání vašeho počítače. Snadno zjistíte, které programy používáte nejvíce, včetně přesné doby jejich používání a zobrazení v časové lince. Program zachytí i titulky oken, což vám lépe pomůže sledovat, co přesně se v danou chvíli zrovna dělo. Nástroj vám může kupříkladu pomoci odhalit pracovní produktivitu.

ConvertAll 0.5.0EN

Tento nástroj je zajímavým převodníkem jednotek, který se od řady dalších liší schopností různě kombinovat základní jednotky. S pomocí operátorů krát a děleno, popřípadě druhoé a třetí mocniny sestavíte z rozsáhlého seznamu základních jednotek požadovaný výraz pro zdrojový i cílový formát a program mezi nimi následně převede. Kombinacím se meze nekladou, ať už se jedná o běžné metry za sekundu na kilometry za hodinu nebo kiloparseky za rok na světelné roky za století.

System Explorer 2.2.0.3051CZ

Potřebujete-li vědět více o svém počítači, konkrétně o jeho softwarové stránce, můžete k tomu použít nástroj Systém Explorer, který poskytne informace o běžících procesech, načtených knihovnách, otevřených oknech, programech po spuštění, ovladačích, službách, bodech obnovení, rozšířeních Internet Exploreru a mnoho dalšího. V řadě případů poskytne i dodatečné informace o podezřelých souborech a procesech s napojením na některé webové antivirové služby.

MMF24

CoolSoft DivX Subtitle DisplayerEN

Pokud často sledujete filmy s titulky, můžete se vám stát, že budou špatně synchronizované a nebudou s videem zcela souhlasit. Ačkoli přehrávač CoolSoft DivX Subtitle Displayer je na první pohled velmi jednoduchý, nabízí několik zajímavých nastavení týkajících se právě špatných titulků. Kromě běžné úpravy písma lze změnit i časový posun, stejně jako snímkovou frekvenci titulků a program sám přepočítá časování, aby byly titulky zobrazeny korektně.