Hlavní navigace

Softwarové novinky: Recuva 1.36, EnhanceMySe7ev 2.7.4 a další

4. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Recuva 1.36CZ

Stalo se to snad už každému: smažete soubor v domnění, že jej již nebudete potřebovat nebo v horším případě jej odstraníte omylem a chvíli po vysypání koše si uvědomíte, co jste to vlastně provedli. Naštěstí pro takové případy existuje řada nástrojů pro obnovu smazaných souborů. Recuva od Piriformu, který vytvořil i oblíbený CCleaner nebo Defraggler, patří mezi velmi dobré a uživatelsky přívětivé zástupce v oboru případech při zachování nulové ceny. Autoři neustále pracují na vylepšování jak samotného programu, tak i algoritmů pro vyhledávání a rozpoznávání souborů. S každou novou verzí se tak šance na úspěšné obnovení nechtěně smazaného souboru zvyšuje.

Day Organizer 2.1.1CZ

Zapomínáte často na schůzky, důležité události a další různé úkoly? V takovém případě můžete vyzkoušet nástroj Day Organizer komunikující navzdory svému anglickému názvu kompletně v češtině. Události můžete vkládat hned do několika plánovacích kalendářů, s možností automatického upozornění v daný čas, opakování události v pravidelném intervalu, třídění dle typu nebo barevného značení pro zvýšení přehlednosti. V kalendáři můžete navíc libovolně fultextově vyhledávat.

Soundbase 2010.04.03EN

Program Soundbase není pouhým přehrávačem hudby, ale nabízí i propracovanou knihovnu pro vaše skladby, správu playlistů, webových rádií a také integrovaný editor tagů. Kombinace těchto funkcí by vám měla pomoci zorganizovat i větší sbírku hudby bez nutnosti používat hned několik nástrojů. Máte-li některé skladby stále pouze na CD audio nosičích, můžete je přímo v programu převést do audiosouborů v počítači a opačně vypálit vybrané skladby z knihovny na audio disk, v případě, že si chcete svou oblíbenou hudbu poslechnout v klasickém hudebním přehrávači. Jestliže váš MP3 přehrávač, či podobné zařízení nepodporuje nějaký formát, nebo prostě chcete snížit kvalitu skladeb, aby se jich na paměťové médium vešlo více, pomůže vám i integrovaný převodník formátů.

EnhanceMySe7en 2.7.4EN

Údržba systému zajisté nepatří mezi zrovna oblíbené aktivity uživatelů, přesto je čas od času nutná. S nástrojem EnhanceMySe7en můžete spravovat svůj systém Windows 7 jednoduše z jediného místa v přehledném grafickém rozhraní využívajícím pásu Ribbon, které jsou v tomto systému jako doma. Nástroj tradičně nabídne zobrazení informací o systému, správce procesů a služeb. Pro odstranění přebytečného binárního „smetí“ poslouží čistič disku, registru a správce programů spouštěných po startu. Program se postará i o bezpečnost, jak vašeho soukromí, tak samotného systému pomocí nástrojů na mazání historie a úpravy různých nastavení, popřípadě skrývání položek z ovládacích panelů a možnosti vytvářet body obnovení a zálohy registru. Nejste-li zcela spokojeni s chováním a výkonem systému, můžete jej zkusit vyladit pomocí řady „tweaků“.

Power Sound Editor Free 2.7.1EN

O něco zábavnější forma vylepšování může být úprava zvukových nahrávek a audiosouborů. S Power Sound Editorem by se nemělo jednat o nic složitého díky řadě nástrojů, efektů a přehlednému rozhraní rovněž využívajícího výhod Ribbonu. Potěší i možnost konfigurace klávesových zkratek, frekvenční analyzér s několika módy, redukce šumu a nádechů/výdechů u mluveného slova nebo možnost vypálení nahrávky na optický disk. Jako zdroj zvuku můžete samozřejmě použít i mikrofon s možností automatického ořezání ticha a již ne tak často vídaný hlasový syntetizér systému Windows: do textového pole zadáte text, vyberete hlas a program automaticky vytvoří příslušnou audionahrávku, vhodnou k jakýmkoli dalším úpravám. Některé funkce však vyžadují zakoupení Deluxe verze: kupříkladu v bezplatné verzi můžete výslednou nahrávku uložit pouze ve formátu Wave.

CS24

CDBurnerXP 4.3.0.2015 ProCZ

Již delší dobu se řada uživatelů odvrací od známého balíčku Nero, o kterém se zřejmě už nedá říct, že slouží jen k vypalování médií. Náhradou může být bezplatný a přesto všestranný a svižný nástroj CDBurnerXP. Zvládne vypalování nejen klasických CD a DVD disků, ale i nových, méně rozšířených Blu-Ray disků, popřípadě i „mrtvých“ HD-DVD. Poradí si s běžnými datovými disky, Audio CD, kopírováním disků a mazáním těch přepisovatelných. Vypálí i ISO obrazy, a pokud narazíte na NRG obraz disku vytvořený zmíněným Nerem, nabídne vám jeho snadný převod. Vypálíte i DVD video disky, ale příslušné soubory si musíte předem připravit pomocí externího programu. Zajímavá je i možnost tisku CD/DVD obalů.