Hlavní navigace

Sony Ericsson: „Android je lepší než Windows Phone.“

5. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

CEO společnosti Sony Ericsson, Bert Nordberg, poskytl rozhovor serveru The Wall Street Journal, ze kterého vzešlo pár zajímavých tvrzení.

Jako jedna z prvních zazněla informace o tom, že byla chyba podcenit iPhone při uvedení v roce 2007. Tím se mu velmi zjednodušila cesta k výšinám, kde se momentálně nachází a ostatní společnosti jej těžko sesazují dolů. Sony Ericsson si k tomuto boji vybral jako partnera Android a tento krok stále označují jako „nejdůležitější a nejšťastnější“.

Přišla i řada na nové technologie, například na WiMAX či LTE, které Sony Ericsson zatím moc nepoužíval. „Jsme velmi opatrní, co se týče pouštění se do nových technologií, jednoduše proto, že neexistuje žádná záruka, že je spotřebitelé budou kupovat jen proto, že se nyní rozvíjí.“ vysvětlil Nordberg.

Bert NordbergBert Nordberg

A do třetice tu je klasické téma. Zda je možné, že by Sony Ericsson někdy v budoucnu přešel pod křídla Windows Phone. Na to Nordberg odpověděl následovně: „Necítili bychom se moc dobře, kdybychom investovali do platformy, která není tak dobrá jako ta, kterou v současné době používáme. Jsem ale docela zvědavý na Windows Phone do budoucna.“

MMF24

A nakonec se v rozhovoru objevil menší vtip o tom, proč Sony Ericsson nepředběhl Google a nekoupil Motorolu místo něj on. Na to by ale samozřejmě Sony Ericsson musel ještě trochu zbohatnout.

Zdroj: GSMArena, BGR