Hlavní navigace

Sony má z ostudy kabát, kvůli chybě musí zastavit prodej Xperia Tablet S

6. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nestává se příliš často, aby některý z velkých výrobců musel pozastavovat prodej, nebo snad dokonce stahovat svůj produkt, který už uvedl na trh. Upřímně řečeno, vlastně si ani nepamatuji, že by k tomu někdy došlo. Podobný průšvih ale nyní musí řešit Sony se svým odolným tabletem Xperia Tablet S. Jak se totiž ukázalo, tablet není zdaleka tak odolný, jak uvádí a má vážnou bezpečnostní chybu, která se týká odolnosti proti vodě.

Pro Sony je to obrovský průšvih. Tablet, který se představil minulý měsíc na trzích v Japonsku, Evropě a USA, se totiž setkal s docela solidním uživatelským zájmem a prodalo se ho už kolem sto tisíc kusů. Sony nyní musí narychlo řešit co dělat s tablety naskladněnými v obchodech a samozřejmě také slíbit, že veškeré náklady na případnou opravu uhradí.

Chyba vznikla při výrobě tabletu v čínské továrně a spočívá v tom, že mezi displejem a tělem tabletu zůstává malá škvíra, která ale bohatě stačí k tomu, aby se do přístroje dostala voda.

Pro Sony je to špatná zpráva. Od tabletu s procesorem Tegra 3, Androidem 4 a IPS displejem konečně očekávala výraznější prosazení na trhu. Místo toho přichází pro firmu, které se v tomto odvětví moc nedaří, další rána.

Zdroj: TheNextWeb