Hlavní navigace

Konzolové pecky v mobilu. PS4 umí streamovat hry na libovolný Android

7. 10. 2019

Sdílet

Po pěti letech končí exkluzivní funkce dostupná jen pro Xperie. Sony zpřístupnilo Remote Play pro PlayStation 4 na libovolné smartphony a tablety s Androidem 5+. Na konkurenčním iOS to funguje již od letošního jara. Hráči si musí stáhnout PS4 Remote Play (Play Store) a do PS4 stáhnout nejnovější System Software Update 7.00. Pak budou moci hry z konzole streamovat do mobilního zařízení a nebudou vázaní jen na centrální televizor.

Aktualizace konzole už je na světě, aplikace pro Android je ale – zdá se – pořád vázaná pouze na Xperie od Sony. Nezměnil se popisek aplikace, poslední aktualizace je z března a instalace na jiná zařízení než od Sony alespoň v mém případě není povolena. Snad se to co nejdříve změní.

V aplikaci pro Android i iOS lze hry i celou konzoli ovládat pomocí virtuálních tlačítek přímo na displeji zařízení. Plný zážitek ale přinese až spárovaný gamepad. Dualshock 4 je kompatibilní s novým iOS 13. Pokud jde o Android, párování funguje také se staršími verzemi, ale Sony doporučuje aktuální Android 10. V něm totiž mj. funguje i touchpad.

TIP: Sony o třetinu zlevnilo PlayStation Now. Do Česka ale stále nemíří

Aktualizace systému pro PS4 dále rozšiřuje funkci Party pro 16 hráčů (místo 8), stabilizuje síťové propojení a zlepšuje kvalitu zvuku. V USA dokonce umí hlas přepisovat do textového chatu.

ICTS24

PS4 Remote Play je zatím jen pro Xperie PS4 Remote Play je zatím jen pro Xperie

Sony mimochodem konečně zpřístupnilo meziplatformní multiplayer pro všechny vývojáře. Ve hrách se tak po případných aktualizacích budou moci potkávat uživatelé PS4, Xboxu One, PC i Switche.

Zdroj: Sony