Hlavní navigace

Takhle bude vypadat soubojový systém v Kingdom Come: Deliverance (video)

31. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dan Vávra a Viktor Bocan z Warhorse Studios natočili další video představující nejočekávanější českou hru Kingdom Come: Deliverance. Opět chtějí hráče přesvědčit, že se skutečně snaží o co nejrealističtější pojetí. Komplexní souboje by podle Vávry neměly být těžší než hrát běžnou střílečku, byť se tomu po zhlédnutí videa těžko věří.

Hráči sice budou k dispozici zjednodušující comba, ale při boji budou muset vyvážit spoustu různých aspektů. Roli hraje zbroj postavy i soupeře. Pohyb je ovlivňován únavou, hladem a případnými zraněními. Jde o RPG, takže je třeba myslet i na natrénování bojů s konkrétní zbraní. Meč, šavle, dýka, sekera, palcát nebo luk si navíc žádají různou strategii boje.

Kovové brnění hodně vydrží a je třeba jej zasáhnout několikrát do stejného místa. Protivník se ale pak spíš bude bránit a útoky blokovat, takže vaše postava bude muset atak naznačit a na poslední chvíli jej změnit. Útočí se přitom z pěti různých směrů a třemi způsoby (seknutí, bodnutí, kopnutí). A při tom všem útočení se i vy budete muset bránit. Snad ona komplexnost nebude ve výsledku důležitější než zábavnost…

CS24

Hra Kingdom Come: Deliverance bude vydána 13. února 2018 pro PC, Xbox One a PS4. Tvůrci již spustili přeobjednávky, cena je 50 eur.