Hlavní navigace

Spekulace: Bude snad takhle vypadat nový Xbox?

22. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazíny CVG a Xbox World přinesly informace o tom, jak by měla vypadat nová herní konzole od Microsoftu. Prý se bude jmenovat jen Xbox, nikoliv Xbox 720 nebo Xbox 8. Na základě dostupných informací byly vytvořeny i obrazové rendery.

Bude takhle vypadat nový Xbox
Bude takhle vypadat nový Xbox, foto: CVG

Mluví se o HDMI výstupu, ale také video vstupech, aby skrz Xbox bylo možné sledovat a nahrávat televizní pořady (proč?). Na boku je šuplík pro výměnu pevného disku, který ale bude obsahovat proprietární konektor založený na SATA. Vepředu zase mají být schovány dva konektory USB 3.0. Po vzoru PS3 vidíme i štěrbinovou mechaniku Blu-ray.

Magazíny zmiňují, že Xbox má dostat i „inovativní“ ovladač a Kinect 2.0. Později by se měl Xbox dočkat brýlí s rozšířenou realitou podobné Google Glasses. Co se týče hardwaru, zdroje se zmiňují o 8 GB RAM, čtyřech procesorových jádrech, která se dále dělí na čtyři logická jádra, o grafice se nemluví. Popisu procesoru odpovídá dva roky stará architektura Power 7 od IBM. Ta má 4–8 jader a každý se čtyřmi vlákny (multithreading).

 

Nový Xbox bude pravděpodobně odhalen příští rok, do té doby Microsoft ani nepípne, jestli jsou tyto informace pravdivé, či nikoliv.

Zdroj: Gizmodo