Hlavní navigace

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak by si přál iPhone s Androidem

Sdílet

Zdroj: Redakce

„Woz“ sice stál u zrodu jablečné legendy, ale dnes už v Applu nepracuje a sám vystupuje jako nezávislý fanoušek všech nových technologií. Má rád i Google a Android. Díky tomu, co všechno dokázal, mají jeho slova stále velkou váhu. A v rozhovoru pro časopis Wired řekl, že by Apple měl vyrobit telefon s Androidem.

iPhone s Androidem
iPhone s Androidem

Lidé mají podle Wozniaka rádi kvalitu a design Applu, ale Android má zase jiné přednosti. Cupertinská společnost by toho mohla využít a nabídnout obojí. Vzhledem k tomu, že je Android open source projektem, Apple jej bez obav může ve svých iPhonech nasadit. S Googlem by musel jednat, až kdyby v něm chtěl používat jeho aplikace a obchod Play Store. Zároveň by mu nic nebránilo vytvořit vlastní fork ve stylu Kindle OS od Amazonu, na jehož pozadí sice Android běží, ale systémy jsou jinak dost odlišné.

 

Druhá možnost by byla pro Apple přijatelnější. Vznikl by vlastní obchod, vlastní designová pravidla a podmínky pro vývojáře. Ale tím by Apple z Androidu udělal iOS s jiným jádrem, a to nikdo nepotřebuje. Wozniakův nápad je tak pouhým snem.

CS24

V interview mimochodem ještě pochválil schopnost Applu říkat NE. Že firma do produktů nepřidává nové funkce za každou cenu, ale o jejich skutečném užitku přemýšlí. Stále také věří, že Apple ještě ve správný čas přijde s produktem, kterým poblázní svět. iPhone s Androidem to ale nebude.

Zdroj: Wired