Hlavní navigace

Stáhněte si už nyní XP Mode pro Windows 7

7. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

O novém Windows XP módu, umožňujícím za pomoci nástroje Virtual PC spustit starší aplikace bez zjevných známek virtualizace, jste si již mohli přečíst. Původní odhady očekávaly, že aplikace bude pro běžné uživatele k dispozici (Technet/MSDN předplatitelé mají nástroj už od 30. dubna) zhruba kolem doby vypuštění Windows 7 RC, což se v uplynulých dnech potvrdilo.

Oba nástroje se nacházejí volně ke stažení na stránkách MicrosoftuEN. Windows XP Mód v podstatě nainstaluje virtualizovanou kopii Windows XP s třetím servisním balíčkem, v 32 i 64bitové variantě, a to de facto zdarma. Aplikace přitom běží přímo v prostředí systému Windows 7, což umožní zdráhavým firmám a uživatelům rychlejší adaptaci na nový systém.

Nová (beta)verze nástroje Virtual PC přináší rovněž novinky: bezešvý běh aplikací (virtualizované aplikace se integrují do hostujícího systému), vylepšené uživatelské rozhraní, sdílení schránky a disku, přesměrování tiskových úloh a přímý přístup k USB zařízením, jako jsou flashdisky, tiskárny, digitální kamery apod.

Virtual PC poběží na edicích Windows 7 Home Basic a vyšších a zvládne virtualizovat systémy Windows XP SP3 Professional, Windows Vista Enterprise/Ultimate SP1 a Windows 7 Professional a vyšší. Pro běh vyžaduje hardwarovou podporu virtualizace, kterou však nedisponují veškeré procesory.

Obstojí váš hardware?

Ne na všech počítačích tak Windows XP Mód poběží. K dispozici je kompletní seznamEN procesorů Intel, ostatní typy procesorů máte možnost otestovat - stáhněte si jednoduchou aplikaciEN zvanou SecurAble, která vám během chvilky zjistí, zdali váš PC virtualizaci podporuje, či nikoliv. Nevíte-li jak XP Mód použít, přečtěte si nedávno vydaný návod.

MMF24

Zdroje: SoftpediaWindows 7 News