Hlavní navigace

Stahování na pozadí v Edgi bude, ale nejspíš ne v prvním vydání

22. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již víme, že ne všechny žádané funkce budou ve Windows 10 dostupné hned 29. července. Na některé se dostane až později. Platí pro též pro nový internetový prohlížeč od Microsoftu. K funkcím, které nebudou hned k mání, se řadí stahování souborů na pozadí. Něco takového neřešíme na klasických počítačích, kde funguje reálný multitasking a úlohy na pozadí běží v reálném čase.

Tablety a chytré telefony se nicméně po vypnutí displeje přepínají do zvláštního režimu, kde se snaží uspořit co nejvíce energie. Soubory na pozadí v takovém prostředí stahovat lze, ale musí jít o podporovanou funkci, která poběží i např. při přepnutí do jiné aplikace. Ade Bateman, člověk z týmu kolem prohlížeče Edge, na Twitteru potvrdil, že se na funkci pracuje, ale pravděpodobně ji vývojáři nestihnou dokončit do stanoveného data premiéry Windows 10.

 

Podobně časem dorazí rozšíření. Microsoft plánuje prohlížeč průběžně aktualizovat, takže se nejedná o takový problém. Až bude funkce dokončena, dostaneme ji. Nebudeme už muset čekat na rok nebo dva na další vydání. S Edgem souvisí jiná dnešní novinka. Microsoft prozradil, že se projekt Spartan v nadcházejícím testovacím sestavení Windows 10 přejmenuje na Edge.

Zdroj: @adrianba via Windows Central