Hlavní navigace

Stahujte Ad-Aware Antivirus Free 10

9. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Populární Ad-Aware se už popravdě za antispywarový nástroj vlastně ani nevydává, v názvu zdarma dostupného produktu už figuruje slovíčko antivirus. Pořád jde ale o nástroj, který zvládá kromě klasických virů bojovat také se spywarem a dalšími breberkami. Že se antivirus nezalekne spywaru, je dnes naprosto běžné, hranice mezi dříve samostatnými nástroji se smazala. Švédský Lavasoft se po řadě let propracovat až k desáté řadě dříve velmi hojně využívaného produktu.

Vedle základního neplaceného Ad-Aware, které navzdory tomuto faktu kontroluje počítač v reálném čase, nabízí firma o pár funkcí bohatší edice. Ta nejvyšší obsahuje také firewall a slouží jako komplexní bezpečnostní řešení. Jubilejní desátá řada však kupodivu přináší nejvíce novinek ve zdarma dostupné edici Ad-Aware Antivirus Free. Přešly do ní totiž některé funkce z placených verzí. Ochrana v reálném čase nyní blokuje škodlivé kódy dříve, než dojde k jejich spuštění. Aplikace nyní sleduje změny v registru a blokuje IP adresy z černí listiny.

Desítka dokonce získala ochranu proti rootkitům. Ta bývala také zarezervována placeným Ad-Aware. K základní výbavě přibyla lišta pro prohlížeče (upozorní vás na podvodné či nebezpečné stránky) a kontrola stažených souborů. Na první pohled si všimnete přepracovaného prostředí, poznáte i rychlejší spuštění. Novinek by se tedy našlo dost, stahovat můžete z DownloadCrew.com.

Zdroj: BetaNews.com