Hlavní navigace

Stahujte první testovací vydání Firefox 4 Beta 1

29. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zejména uživatele Windows Vista a Windows 7 potěší připravované novinky v grafickém rozhraní Firefoxu 4, neboť vývojáři výrazně využijí efektu průhledného skla grafického rozhraní Aero. Řada nových prvků by se měla objevit už v první betaverzi.

Na FTP serveru Mozilly se nyní objevil první krůček k této betaverzi, a tedy všem novým připravovaným funkcím: kandidát na Firefox 4 Beta 1, kterého si můžete stáhnout zde. Lepší využití průhlednosti sice bylo už v předchozích testovacích verzích, pokud jej ale porovnáte s Firefoxem 3.7 alpha 5, najdete menší změny směřující k finálnímu vzhledu.

Jelikož se jedná o velmi ranou testovací verzi, není vhodné ji používat ke každodenní práci, kvůli vysokému obsahu chyb a z toho plynoucí nestabilitě. Už v této verzi přichází mimo grafických úprav také vyšší rychlost při vykonávání JavaScriptu v SunSpider benchmarku: oproti Firefoxu 3.6.6 stihla nejnovější verze kód zpracovat za 676 milisekund, oproti 934 milisekundám předchozího vydání. Skóre by se navíc mělo s dalším vývojem vylepšovat.

Firefox 3.7 alpha 5

Firefox 4 beta 1 candidate

Zdroj: Neowin