Hlavní navigace

Stardock hovoří o budoucnosti Start8, slibuje lepší alternativu k nabídce Start

4. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová generace Windows se připraví o některé symboly, které tyto operační systémy více než desetiletí provázely. Pravděpodobně nejvíce uživatelé smutní nad chybějícím tlačítkem pro vyvolání nabídky Start a nad novou podobou samotného Startu. Celoobrazovkový režim je možná nezvyklý, z vlastní zkušenosti ale víme, že se principy zase tolik nezměnily a vlastně jde o docela příjemný vývoj. Alternativy nicméně vznikají a řada uživatelů je přijme s nadšením. Patří k nim také Start8 od firmy Stardock. Tato variace na nabídku Start zachovává nový styl Metra, avšak odstraňuje celoobrazovkový režim a můžete ji vyvolat stejným tlačítkem, jako jste byli zvyklí ve Windows 7.

Tip: ViStart vám do Windows 8 CP vrátí nabídku Start

Od března jsme ale nespatřili žádnou novou verzi, což je trochu podezřelé. Výrobce nyní hovoří o tom, že se menších vylepšení dočkáme v červenci a hlavní nálož novinek si pro nás schovává až na podzim, kdy Windows 8 vyjdou. Již v tomto měsíci dostaneme Start, který nám umožní po spuštění počítače samovolně přejít přímo na plochu. Standardně přitom po nastartování stroje s Windows 8 vstoupíte do Metra. Pro mnohé to bude vysvobozením, nemožnost startovat do desktopového režimu opravdu bolí, pokud pracujete primárně zde. Stardock se chce i v průběhu následujících měsíců soustředit na to, aby Osmičky co nejvíce zpříjemnil těm, kdož do Metra dobrovolně nevkročí.

Chce nám zprostředkovat co nejlepší desktopový zážitek. Konzumentům obsahu to bude asi jedno, ale pokročilým uživatelům tato snaha přijde vhod. Firma dále tvrdí, že ji kontaktovalo několik výrobců počítačů s tím, že by rádi Start8 nasadili do prodávaných strojů, ale až někdy v roce 2013. Do té doby budou pozorovat, jak uživatelé zareagují na operační systém se dvěma tvářemi. Aplikace by ani neměla být zpoplatněna, zůstane dostupná zdarma pro nekomerční použití.

MMF24

Zdroj: Neowin