Hlavní navigace

Stavitelé počítačů dají za Windows 8 okolo dvou tisíc. Včetně těch domácích

18. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když si koupíte nový počítač s Windows 7, získáváte nárok na upgrade na Windows 8 za 14,99 eura. Všichni ostatní pak mohou ze starších verzí na nejnovější operační systém přejít za 29,99 eura. Obě výhodné nabídky platí do 31. ledna 2013, to jistě víte. Prodej Windows 8 pak bude zahájen 26. října. Kromě toho bude Microsoft prodávat novou osobní licenci PUL, jež bude určena domácím stavitelům počítačů. Konečně jsme se dozvěděli o tom, v jaké cenové relaci se bude pohybovat licence pro stavitele počítačů.

Základní edice Windows 8 bude stát necelých 100 dolarů, což spadá pod hranici 2 000 korun. Za vybavenější Windows 8 Pro dáte o nějakých dvacet (necelé čtyři stovky) až čtyřicet (asi 750 Kč) dolarů víc. Pro svůj stroj, případně i pro ten virtuální, si můžete koupit operační systém i vy. Licence pro stavitele počítačů nezahrnuje právo přenositelnosti. V případě, že posléze počítač prodáte, si musíte tedy pořídit další licenci.

 

MMF24

Nová osobní licence (PUL) nicméně zaručuje, že si domácí nadšenec a stavitel může licenci pořídit a ponechat. Zdá se, že relativně levná Windows 8 budou v těchto případech přenositelná. Těžko pak budete mít pádný důvod ke koupi plnohodnotné krabicové edice Osmiček.

Zdroj: ZDNet