Hlavní navigace

Steve Jobs znovu nemocný, Apple bude řídit Tim Cook

18. 1. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Steve Jobs opět dočasně odchází z vedení Applu. V dopise zaměstnancům vzkazuje, že firmu přebírá provozní ředitel Tim Cook, který jej už v minulosti dvakrát zastoupil. Jobs nezmínil, o jaké zdravotní komplikace se jedná, ale dříve to bylo vždy vážné a šlo o život. V roce 2004 byl na dva měsíce mimo kvůli rakovině slinivky, předloni pak několik měsíců kvůli zotavování se z transplantace jater.

Tim Cook

Je možné, že kvůli problémům spadnou akcie Applu. Včera už zareagovala frankfurtská burza snížením o 7 %. Ta newyorská neobchodovala kvůli americkému svátku (v době psaní nebyly údaje k dispozici).

Jobs bude chybět u dnešního ohlašování finančních výsledků za první fiskální kvartál 2011 (které ale stejně uvede finanční ředitel Peter Oppenheimer).

Otázkou je, jestli bude Jobs v pořádku při ohlašování nového iPadu (konec ledna, možná únor). Troufám si říct, že bez něj by keynote nebyla a čekalo by se na návrat.

Týme,

na moji žádost mě představenstvo firmy uvolnilo na nemocenskou, abych se mohl uzdravit. Nadále zůstávám jako CEO a budu zapojen do všech hlavních strategických rozhodnutí firmy.

Požádal jsem Tima Cooka, aby převzal zodpovědnost za každodenní činnosti v Applu. Timovi velmi důvěřuji a zbytek výkonného managmentu bude dělat úžasnou práci při vykonávání našich letošních plánů.

Apple moc miluji a doufám, že se vrátím, jak nejdříve to bude možné. Mezitím si já a má rodina přejeme, abyste respektovali naše soukromí.

ICTS24

Steve

Zdroj: Apple