Hlavní navigace

Stylové miditowery za tisícovku? Nové skříně REX3 a REX8 od Sharkoon.

26. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

První model s označením REX3 je nabízen ve dvou variantách – Value a Economy. Ty se od sebe na první pohled liší především v provedení levé bočnice. Verze Economy nabízí bočnici s částečnou perforací, zatímco verze Value nabízí prosklenou bočnici.

Rozměry této skříně jsou 485 × 185 × 420 mm, hmotnost se zastavila na hodnotě 6,5 kilogramu.

Sharkoon REX3 a REX8

Podporované formáty základních desek jsou ATX a micro ATX. Pro rozšiřující karty je připraveno celkem sedm slotů. Maximální délka karet může být 29 cm. Pro pevné disky jsou připraveny čtyři 3,5" pozice. Celý interiér skříně je navíc nastříkáný černou barvou, což nebývá v této cenové kategorii samozřejmostí.

 Sharkoon REX3 a REX8 Sharkoon REX3 a REX8

V horní části perforovaného předního panelu naleznete čtyři konektory USB 2.0 a konektory pro audio. Další dva konektory USB jsou na vrchu skříně, kde je také tlačítko pro spuštění PC. Pro optické mechaniky jsou připraveny tři 5,25" pozice. Pro ventilátory jsou připraveny dvě 120mm pozice – vepředu a vzadu. Verze Value má v obou pozicích již osazené ventilátory, které jsou navíc vybavené podsvícením pomocí LED.

Ekonomická varianta je dostupná pouze v černém provedení, verzi Value bude možné pořídit v černé nebo bílé barvě. Oficiální ceny zatím neznáme, ale odhaduji, že se budou pohybovat kolem tisíce korun s daní za model Economy a zhruba 1300 korun za vybavenější verzi Value.

Sharkoon REX3 a REX8

Druhá představená novinka nese název REX8 a prodává se také ve verzi Economy a Value. Tato skříň má podobný design jako prvně jmenovaný model a má také stejné rozměry. Pouze hmotnost se snížila na 5,3 kilogramu. Jediným viditelným rozdílem je odlišný čelní panel.

 

Vnitřní uspořádání je také téměř stejné. Lehce se liší pouze koš pro optické mechaniky a disky. Pro napájecí zdroj je připraveno místo na dně skříně. Potěší také přítomnost otvorů pro snazší vedení kabeláže.

Sharkoon REX3 a REX8 Sharkoon REX3 a REX8 Sharkoon REX3 a REX8 

MMF24

Výrobce si cení ekonomický model na 39 € (cca 1000 korun), dražší model Value vyjde na 46 € (cca 1200 korun). Na trh by se měly skříně dostat v nejbližších týdnech. Potenciální zákazníky zaujmnou především zajímavým designem a nízkou cenou.

Zdroj: Sharkoon