Hlavní navigace

Surface expanduje do 25 dalších zemí, Česko však mezi nimi chybí

7. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Těžko budeme skrývat zklamání z následujícího oznámení. Microsoft pod novým vedením mění řadu věcí a již se neprofiluje jako firma poskytující zařízení a služby. Člověk si proto musí položit otázku, jestli překopaný redmondský gigant má vůbec zájem o vlastní sérii hybridních zařízení. Surface Pro 3 nicméně přišel a posunul celý koncept o výrazný kus dál.

Prozatím si ho užívali především Američané nebo Kanaďané, 28. srpna nicméně Surface dorazí do dalších 25 zemí. Na expanzi se čekalo dlouho, bohužel se tím nemění nic pro nás. Mezi pětadvaceti státy se totiž Česká republika ani Slovensko nenachází. Dostupný přitom bude v řadě evropských koutů, mj. v Německu nebo Rakousku. Až budete chtít Surface, víte, kam zajet.

 

Mezitím Surface Redmondské stále stojí peníze. Za dva roky na trhu už na něm ztratili 1,73 miliardy dolarů. Ve druhém čtvrtletí na tabletech inkasovali 409 milionů, jenže 772 milionů ztratili. Výsledek si jistě dokážete lehce spočítat. Podotýkám, že náklady na výrobu a další výdaje si Microsoft tentokrát nechal pro sebe, částku 772 milionů odhaduje Computerworld.

MMF24

Peníze prodělal na již připraveném modelu Mini, jenž nakonec světlo světa nespatřil. Nadella se podle některých analytiků nezdá být člověkem, jenž by byl ochotný dlouhodobě provozovat ztrátovou výrobu tabletů. Surface by se měl zlepšit, nebo s ním může být do roka konec.

Zdroj: The Official Microsoft Blog | Computerworld